Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Visby
VIS
Borta
Järfälla Bele
JB

IBK upp i topp!

13 februari 2021 23:50

Femte raka segern! IBK:s spelare bidrog till Hjärtebarnsmatchen på allra bästa sätt - det blev 8-4 i toppmötet mot Bele/Barkarby.


Samtidigt som supportrar och partners stöttade i Hjärtebarnsmatchen ordnade IBK ytterligare en seger i Allsvenskan Norra. Trepoängaren mot toppkonkurrenten Bele/Barkarby innebar serieledning, åtminstone tillfälligt.

Resan till klara 8-4 på resultattavlan var inte helt spikrak. Bortalaget gjorde det bra länge och väl, och hade även en 3-2-ledning efter två perioder.

Men som så många gånger förr denna vinter kunde IBK höja nivån när det behövdes som mest - och till slut gå ifrån till femte raka segern.

"Vi var inte riktigt i harmoni och slarvade en del inledningsvis samtidigt som de såklart gjorde saker bra också. Från sidan kände jag att vi behövde spetsa till laget lite tidigare än vad vi egentligen tänkt." berättar IBK-tränaren Christoffer Lindberg.

"I tredje perioden klev vi ut som ett helt annat lag. Vi dominerade matchen då och fick bra utdelning. Och så var även Rasmus (Ekström) grym igen i kassen."

Två nyförvärv gjorde IBK-debut mot Bele/Barkarby. Och såväl Andreas Lindqvist som Jacob Almström visade att de kommer bli värdefulla för laget under den högintressanta fortsättningen på säsongen.

""Linkan" är en rutinerad spelare med SSL-rutin och han gjorde ett jäkligt stabilt jobb i matchen. Jacob spelade bara en period denna gång men gjorde det bra. Det känns jättebra att ha dem med, och dessutom har Oscar Magnusson flyttat till ön och kan nu vara med på alla träningar." konstaterar en nöjd IBK-tränare.

I poängprotokollet mot Bele/Barkarby utmärkte sig framför allt kvartetten Daniel Gonzalez Palm (2+2), Markus Jovic (2+2), Oscar Magnusson (2+1) och Wilmer Viinamäki (2+1).

Segern innebär att IBK tar sig förbi Djurgården och toppar serien. Djurgården är två poäng bakom och tar tillbaka serieledningen vid seger mot Täby på söndagen.

Nästa söndag reser IBK till Solna för match mot AIK. Höjdpunkter från matchen hittar ni här