Söndag
03 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Sätra
SAT
Borta
Visby
VIS

LUNDELL SEGERSKYTT I GÄVLE

30 januari 2021 21:15

Det är dåligt med järnväg på Gotland. Men - Visby IBK går som tåget just nu i Allsvenskan Norra!


Fjärde raka segern hämtades i Gävle på lördagskvällen. Väldigt skönt och viktigt förstås, men det blev ingen enkel resa till tre poäng. IK Sätra gjorde sitt bästa för att störa IBK och hemmalaget hade en 5-4-ledning inför den tredje perioden.

Då klev IBK:s poängkung Wilmer Viinamäki in och tog en avgörande roll. Först kvitterade forwarden efter fint förarbete av Oscar Magnusson, och sedan fick Viinamäki fram bollen till Albin Lundell som satte 6-5 till IBK från nära håll.

"Vi var inte 100-procentiga i den här matchen. Vi blev för passiva och bolltittande i olika skeden, och Sätra straffade oss då. Men på det stora hela var vi ändå så pass mycket bättre än dem att vi kunde vinna." sammanfattade IBK-tränaren Christoffer Lindberg.

IBK var onekligen det något bättre laget och skapade fler chanser än Sätra, men hemmalaget hade en för dagen storspelande målvakt i Sam Farukhian. Och även Rasmus Ekström gjorde ett par fina räddningar när Sätra jagade kvittering i slutperioden.

Förstafemman var återigen tongivande för IBK. Wilmer Viinamäki stod för fyra poäng (2+2) medan Markus Jovic och Heikki Hirvisuo gjorde varsitt mål. Men även andraformationen gladde med viktig produktion framåt. Lånet från Tyresö/Trollbäcken Oscar Magnusson ordnade två mål och en assist.

"Vi har varit ödmjuka och klarat av lagen på den nedre halvan av tabellen på ett väldigt bra sätt. Det är såklart en styrka i sig. Nu har vi många tuffa matcher framför oss, och det ska bli riktigt kul." sade Christoffer Lindberg.

Närmast väntar ett kortare uppehåll för tabelltvåan IBK. Nästa match är hemmamatchen - Hjärtebarnsmatchen - mot Bele/Barkarby - lördag 13 februari.

Tabelltrean Bele/Barkarby är, precis som IBK, mycket formstarkt och besegrade serieledande Djurgården med 8-5 på lördagen. En mycket spännande innebandyvinter och vår väntar!