Tisdag
05 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Onsdag
24 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Söndag
19 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Lördag
06 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Lördag
20 Nov 1 match
Lördag
27 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Hemma
Visby
VIS
Borta
Täby
TÄBY

Viinamäki visade vägen!

23 januari 2021 20:13

Två perioder av icke-harmoni. Sedan kom Visby IBK loss och anfört av Wilmer Viinamäki ryckte man till 10-6-seger mot Täby FC.


Det var nog ingen underskattning av motståndet. Men IBK-tränaren Christoffer Lindberg fick inte ordning på sitt lags prestation förrän framåt slutet av andra perioden. Och när hemmalaget väl hittade rätt, då hade tabelljumbon Täby svårt att stå emot.

"Det var en liten pärs detta, för i knappt två perioder kom vi inte alls upp i nivå. Samtidigt gjorde Täby det bra, och vi fick vara glada att vi hade Rasmus (Ekström) i kassen som räddade oss i det läget." konstaterar Lindberg när han pustat ut efter slutsignalen.

Faktum var att Täby ledde med 4-3 inför den tredje perioden. Men efter snabb kvittering av Daniel Gonzalez Palm och sedan ledningsmål av Markus Jovic hade IBK kopplat ett grepp som man sedan aldrig släppte.

Den stora segerorganisatören var, som så många gånger förr, Wilmer Viinamäki. Totalt blev det sju poäng (tre mål och fyra assist) från hans klubba. Att jämföra med de åtta poäng (ett mål och sju assist) som han ordnade när IBK bortavann mot Täby i höstas.

"Wilmer har alltså gjort 15 pinnar på två matcher mot Täby. Det är mer än jag brukade göra på en hel säsong i IBK... Självklart måste vi lyfta honom i dag. Han och Markus Jovic fortsätter verkligen att producera för oss. Sedan är det också jättekul att en nygammal kedjeformation med Axel Wallgren, Simon Schmidt och Daniel Gonzalez Palm ligger bakom flera mål." säger Lindberg.

Segern var IBK:s tredje raka - och läget inför de avslutande sju omgångarna ser väldigt ljust ut. IBK ligger stadigt på andraplats, och det blev heller inte värre av att toppkonkurrenten Salem åkte på stryk hemma mot Hudik/Björkberg.

Nu väntar en träningsvecka innan det är dags för bortaresa till Gästrikland. Tabellnian Sätra väntar på lördag.

Se höjdpunkterna från matchen