Visby
VIS

JOVIC STOR MATCHHJÄLTE

10 januari 2021 21:00

Viinamäki till Jovic. Två gånger om i slutminuterna. Det ledde till skön IBK-seger med 7-6 mot Gävle GIK.

Tre matcher utan seger fick räcka. Visby IBK tog chansen att befästa andraplatsen i Allsvenskan Norra efter en svängig och dramatisk match i Gävle.

Stor matchvinnare blev Markus Jovic, som iskallt tog emot passningen från Wilmer Viinamäki, höll inne skottet för att sedan sätta 7-6 stensäkert i nät. Då stod klockan på 19.36 i den tredje perioden och IBK hade kvitterat till 6-6 på ungefär samma sätt, passning Viinamäki - avslut Jovic, några minuter tidigare.

Även de avslutande 24 sekunderna blev rafflande där IBK-målvakten Rasmus Ekström tvingades till ett par räddningar.

"Vi matchade förstafemman hårt i tredje perioden och kände att det var de som skulle göra det i dag. Skönt för både oss tränare och för spelarna att vi fick utdelning på den matchningen." konstaterar IBK-tränaren Christoffer Lindberg.

Lindberg var givetvis mycket glad och lättad efter en match där IBK var illa ute inledningsvis. Hemmalaget gjorde 3-0 tidigt i den andra perioden och gotlänningarna hade fram tills dess inte fått målmässig utdelning trots en hel del chanser. Men efter att Wilmer Viinamäki spräckt nollan på straff krigade sig IBK tillbaka in i matchen.

"Precis som mot Bele tidigare under säsongen var vi i 0-3-underläge men lyckades vända till seger. Det är mycket starkt och skönt att vi visar den moralen. Cred till Gävle också som jobbade frenetiskt och verkligen bjöd upp till kamp." säger Lindberg.

Notoriske målskytten Markus Jovic hade en riktigt fin kväll i Gävle och stod för fem poäng (2+3) för IBK. Wilmer Viinamäki var nästan lika produktiv med fyra pinnar (2+2). Övriga IBK-mål svarade Jesper Eliasson, Daniel Gonzalez Palm och Heikki Hirvisuo för.

I och med segern är IBK fortsatt fyra poäng bakom serieledande Djurgården, och har nu lite härlig marginal ner till flera av konkurrenterna om topp fyra-platserna.

Nästa match för IBK väntar lördag 16 januari, kl 13.00, borta mot tabellåttan Hudik/Björkberg.