Söndag
03 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Visby
VIS
Borta
Hagunda
HIF

DELAD POTT i TOPPMÖTET

5 januari 2021 23:10

Det blev ingen revansch för premiärförlusten. Men Visby IBK stod upp bra och spelade oavgjort, 3-3, mot toppkonkurrenten Hagunda.


När allt var över i Ica Maxi Arena lämnade lagen planen med varsin poäng i bagaget. Och det oavgjorda resultatet speglade nog matchbilden ganska väl.

"Det känns lite surt då vi hade chanser att avgöra när vi hade powerplay i förlängningen. Men ja, 3-3 känns väl rättvist. Hagunda är ett väldigt bra lag, och jag är stolt över att vi sliter som vi gör över 65 minuter." summerade IBK-tränaren Christoffer Lindberg.

Den första perioden blev annars ganska grå och händelsefattig. Hagunda tog ledningen i powerplay på ett skott av Niklas Wik. Men IBK kunde kvittera på ett snarlikt sätt - också i powerplay - av unga, egna produkten Melker Jakobsson.

I mittenakten blev spelet öppnare och roligare, och hemmalaget hittade allt oftare till målchanser. Utdelning kom - två gånger om - genom måltjuven Markus Jovic. Upplänningarna kröp dock närmare i slutet av perioden när Niklas Wik återigen satte bollen i nät bakom för kvällen utmärkte IBK-målvakten Rasmus Ekström.

I den tredje perioden tog Hagunda genast upp kvitteringsjakten. IBK blev lite för passivt och försvarsinriktat, men lyckades ändå behålla ledningen länge och väl. Efter en välbehövlig timeout lyfte IBK spelet igen - ändå kom 3-3-målet till slut. Med fem minuter kvar av perioden spelade matchens lirare Niklas Wik snyggt fram Adam Nilbrink som överlistade Ekström i hemmakassen.

"Hatten av för det målet. Vi blev lite för rädda i våra uppspel och kanske lite mentalt trötta i början av den tredje perioden. Men på det stora hela stod vi upp bra i kväll." konstaterade Christoffer Lindberg.

I och med det oavgjorda resultatet ligger Visby IBK och Hagunda kvar som tabelltvåa respektive trea i Allsvenskan Norra. Men kampen i toppen blir nu ännu tuffare, och lagen närmast bakom i tabellen har chans att närma sig ytterligare.

Närmast för IBK väntar bortamatch på söndag mot Gävle GIK.