Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Visby
VIS
Borta
AIK
AIK

Förlust mot AIK

13 december 2020 18:00
Förlust

Till slut tog segersviten slut. Visby IBK hamnade tidigt i underläge, kämpade sig tillbaka i matchen, men föll med 5-6 hemma mot AIK.


Förlusten som sådan var kanske inte så mycket att säga om. AIK var mestadels det bättre laget i Ica Maxi Arena. Men IBK-tränaren Christoffer Lindberg hade anledning att vara frustrerad och besviken efter den första förlusten sedan 3 oktober.

"Det känns jäkligt surt eftersom vi har så mycket mer att ge än så här. Framför allt börjar vi matchen väldigt svagt och det står 0-3 efter tre kontringar. AIK har en tydlig plan och spelar rakt och enkelt, men vi är inte med från start, helt enkelt." konstaterar Lindberg.

Bortalaget, coachat av tidigare landslagslegendaren Henrik Lorendal, gjorde 3-1 på IBK i både period 1 och 2. Således ledde AIK med 6-2 efter två perioder och inte mycket talade för IBK inför den tredje akten. Men då vaknade hemmalaget.

"Vi går ner på folk efter 2-6 och börjar ta tag i bitarna. AIK kändes lite skärrade och det är sjukt tråkigt att vi inte får utdelning i slutet när vi går för kvittering" suckar Christoffer Lindberg.

IBK:s 5-6-mål kom med åtta minuter kvar av den tredje perioden - så det fanns alltså gott om tid att försöka utjämna. Allra närmast var Oscar Magnusson som prickade stolpen med ett rappt skott. Men AIK lyckades stå emot hemmaforceringen och därmed krypa tre poäng närmare IBK i toppen av Allsvenskan Norra.

"Positivt var i alla fall att vi gjorde mål i tre av fyra powerplay, det är bra utdelning. Nu väntar videoanalys och träningar i veckan." säger Lindberg.

IBK:s mål på Luciadagen gjordes av Daniel Gonzalez Palm (2), Markus Jovic, Wilmer Viinamäki och Adam Zetterström.

Nästa IBK-match väntar söndag 20 december då Salem gästar Ica Maxi Arena.