Lördag
20 Nov 1 match
Lördag
27 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Söndag
06 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Tisdag
01 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match

IBK-spelare debuterade i landslaget

1 juni 2022 13:00

I den gångna veckan spelade Visby IBKs Eddie Nissen Sandberg VM-kval med Danmark. Laget gjorde en stark insats och är nu klara för VM i Schweiz som går av stapeln i november. För motståndet stod Estland, Ukraina, Lettland och Island.


Landslagsdebuterande Eddie levererade både några mål och assist. Kvalet, som spelades i Lettland, gav honom mersmak:

– Det var extremt roligt. Kul att träffa nytt folk. Lite stolt är man också men pappa var nog mest stolt av oss alla, skrattar Eddie.

Det är tack vare Eddies danska pappa som han numera får äran att bära Danmarks matchtröja. Sedan årsskiftet behöver man nämligen inte vara medborgare utan det räcker att ha t.ex. en förälder som är dansk för att få representera landslaget.

Spelet i kvalet var av lite blandad kvalitet berättar Eddie. Inte riktigt samma taktiska finess som man ser i svensk innebandy.

– Danska spelare tänker inte riktigt lika som svenska spelare. Man tar bollen sen kör man. Det är inget skönlir. Men vi gick vidare, det får man vara nöjd med, funderar Eddie.

Som sagt väntar VM i november. Möjligheten att Eddie återigen får ta på sig den danska landslagströjan ser han som god.

– Chanserna känns ganska så stora faktiskt. Jag kom bra överens med spelare och ledare. Jag hoppas och tror att jag skall vara med, avslutar Eddie