Lördag
07 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 1 match
Lördag
25 Mar 1 match
Lördag
23 Sep 1 match
Lördag
30 Sep 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Söndag
29 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 1 match
Söndag
03 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match

Jon Lindgrens galna rekord

1 mars 2023 21:00

Den förre Visby IBK-spelaren och gotlänningen Jon Lindgren var med om ett märkligt avslut på en galen innebandymatch. Jon spelar i IBK Vänersborg som nyligen mötte Pixbo Wallenstam IBF. Med endast fem sekunder kvar gjorde Vänersborgs Alexander Lindahl 10-6.


När matchen var slut hade Jon hunnit sätta två mål till. På fyra sekunder gjorde alltså hemmalaget tre mål vilket måste vara något slags rekord. För övrigt var det en svängig match där hemmalaget ledde med hela 7-0 inför sista perioden. I tredje perioden fick bortalaget åter häng efter att Oscar Hammarqvist gjorde fem (!) mål i rad på elva minuter. Men det var alltså det sällsynta slutet som blev den stora snackisen. Jon Lindgren själv berättar om vad som egentligen hände:

– Alex hängde en i tom kasse. Sen på tekningen efter får vi ett frislag. Jag får en flipmacka som jag styr in. Direkt efter nästa tekning får jag en passning. Jag såg att deras målvakt satt ner och var fortfarande missnöjd efter förra målet så jag sköt stolpe in. Det gick väldigt fort allting. Jag tänkte aldrig på att det var något rekord. Jag tänkte bara att vi fick tre poäng och har en chans att hänga kvar.

Vänersborg ligger just nu på nedflyttningsplats i tabellen så vinsten och rekordet var välbehövliga:

– Det är en kul grej för Vänersborg. Vi har haft en tuff säsong så det är kul med något positivt.

Jon lämnade Visby IBK efter säsongen 19/20:

– Jag skulle lägga av när jag lämnade Visby men då hörde Vänersborg av sig. Sen vann vi tvåan överlägset och då ville jag fortsätta. Jag säger alltid att jag skall lägga av men det går inte. Man blir inte yngre men division 1 har varit rätt lagom. Det är ingen elitsatsning. Nu är det bara för kul men när man väl är på planen vill man vinna och hatar att förlora, berättar Jon.

Till sist, hur mycket följer du IBK i dagens läge?

– Väldigt mycket. Jag har bara missat ett fåtal matcher. Det ser riktigt bra ut. Banda (Joakim Bandholtz, huvudtränare) gör ett fantastiskt jobb, det verkar vara harmoni i truppen. Jag hoppas det går vägen i kvalet. Innebandyn behöver ett Visby IBK i SSL, avslutar Jon.