Dalen
DAL

Visby IBK utklassade serieledaren

6 januari 2024 20:45

Över 1500 på läktaren, seriefinal och ett Visby IBK i toppform som fullkomligt körde över gästande IBK Dalen. Att det skulle stå 8-1 på resultattavlan hade nog ingen kunna tippat innan matchen.

Precis som man hade kunnat ana på förhand inleddes första perioden med tight spel. Båda lagen krympte ytor och det märktes att det var seriefinal. Dock visade Visby en klinisk precision och skärpa i sina avslut. Något som skulle bli avgörande för matchen. Precis efter ett avklarat boxplay efter drygt 14 minuter kontrade Visby in 1-0. Sist på bollen var Jacob Almström. Det var starten för en våg av vassa anfall från hemmalaget. Innan perioden var slut hade hemmalaget gått till ledning med hela 4-0. Målskyttar var förutom Almström även Markus Jovic, Gustav Johansson och Albin Lundell.

I andra perioden kom Dalen ut med ny energi och förde spelet. Man fick också utdelning och reducerade till 4-1. Dock spelade Visby disciplinerat och något mer mål för Dalen blev det alltså inte denna kväll. Daniel Gabrielsson satte 5-1 efter fint förarbete av Kim Ganevik.

Ganevik fortsatt att producera i sista perioden och punkterade matchen genom två mål. Efter Kims andra mål som ledde till 7-1 tog gästerna timeout och plockade målvakten ett flertalet gånger. Det gav inget resultat utan Linus Sjögren kunna sätta spiken i kistan och fastställa slutresultatet till 8-1.

Att endast släppa in ett mål mot överlägsna serieledaren Dalen är förstås mer än godkänt. Visbys målvakt Rasmus Ekström var mycket nöjd efter matchen:

– Idag var det inte bara min förtjänst. Vi hade många skottäck. Jag kan inte klaga på nåt. Det var en 100%-ig insats.

1526 blev publiksiffran, något som hjälpte hemmalaget till seger.

– Jag har fortfarande rysningar på kroppen från de sista fem i tredje perioden när över 1500 människor står upp och jublar.

På förhand trodde man att Dalen skulle föra spelet, något som tidvis stämde.

– Innan matchen hade vi pratat om att ta alla kontringar och hårt hemjobb.

Just kontringar visade sig vara ett vasst anfallsvapen för hemmalaget. En av dessa kontringar startade Rasmus genom ett snabbt utkast till Markus Jovic som satte 3-0. Ännu en assist för Rasmus i skytteligan alltså.

– Mot slutet av andra perioden och i pausen inför sista pratade vi om att dom såg trötta ut. Vi nötte ner dom och kände oss starka, avslutade Rasmus.

Segern innebär att Visby knappar in på Dalen i tabellen och nu skiljer det fyra poäng. Nästa helg väntar en tuff bortamatch då Visby IBK åker till Norrland för att ta sig an Sundsvall.