Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Nykvarn
NYK
Borta
Visby
VIS

Säsongens första förlust

14 januari 2023 18:44

En av de på förhand svåraste bortamatcherna väntade för Visby IBK under lördagen. Inför 478 åskådare i Furuborghallen stod vassa toppkonkurrenten Nykvarns IBF Ungdom för motståndet. Ett motstånd som blev övermäktigt och säsongens första förlust efter full tid var ett faktum. Resultatet blev till slut 6-1.


Hemmalaget inledde bäst och gick fram till 3-0 efter första perioden. Andra perioden såg ut att bli blev mållös men Nykvarns Hampus Ahren ville annat. Med 21 sekunder kvar satte han 4-0. Uppförsbacke och tufft läge inför sista perioden

Tredje period fick dock en bättre start för Visby. Andreas Lindqvist, uttagen som extraspelare till denna match, reducerade till 4-1 drygt två minuter in i perioden. Glädjen kom dock av sig. Nykvarn ökade på till 5-1 och även 6-1 vilket också blev slutresultatet.

Tränare Joakim Bandholtz var inte helt glad efter matchen:

– Det är aldrig kul efter en match man torskat. Vi startar ganska dåligt och vi bjuder på några mål. Vi får inte till några målchanser och dom spelar väldigt bra försvarsspel. Vi spelar bättre i andra men skapar inte så mycket målchanser där heller. Det kändes inte som att det var vår dag. Det blir aldrig riktigt match av det, säger Jocke.

Vad gjorde Nykvarn bra idag?

– Deras tålamod att inte gå i vår fälla var bra. Dom hade en tydlig game plan. Vi kom inte åt dom riktigt.

Någon att lyfta fram i Visby?

– Rasse (Rasmus Ekström, målvakt) gör en stabil match som vanligt.

Hur kommer ni jobba framöver efter säsongens första förlust efter full tid

– Vi kommer inte göra nåt annorlunda bara för att vi förlorade utan jobbar vidare med samma plan vi haft hela säsongen. Vi känner ingen panik i det här, avrundar Bandholtz.

Serieledningen är nu tappad till just Nykvarn och vi hittar Visby på en tredjeplats. Nästa match är den 21:a januari då Salems IF besöker Ica Maxi Arena.