Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Fullpoäng i Uppsala

26 februari 2023 16:29

Visby IBK gjorde jobbet och tog tre poäng borta mot IK Sirius IBF. Laget hade ledningen i hela matchen men trots det blev det ändå spännande mot slutet och matchen slutade med uddamålsvinst 7-6.


Markus Jovic och Kim Ganevik ordnade ledning med 2-0 efter första perioden genom varsitt mål. Kim fortsatte på samma vis i andra perioden och gjorde 3-0. Sirius ville också vara med i målprotokollet och den förre IBK-spelaren Kasper Broby gjorde hemmalagets första mål. Både Sirius och Visby gjorde ytterligare varsitt mål och inför sista perioden stod det 4-2 till Visby. Tredje perioden inleddes med utvisning för Visby IBK och Sirius förvaltade sitt power play på bästa sätt. 4-3 och Sirius närmade sig. Återigen gjorde då Visby ett ryck med två snabba mål signerade Anders Skoog och Kim Ganevik. Kims tredje balja för dagen och precis som i sin första bortamatch mot Älvsjö lämnade han alltså planen med ett hattrick. Trots press från Sirius i slutminuterna lyckades Visby reda ur det och vann alltså med 7-6.

Lagkaptenen Jesper Eliasson kommenterar matchen:

– Det var tre poäng in som var det viktiga. Vägen dit var blandad. Det var både upp och ner. Vi saknar det lilla extra.

Hur var Sirius?

– Jag tycker dom var bättre nu än förra gången vi mötte dom. Dom gör det ganska bra.

Det har varit en tuff vecka med inställda träningar och många spelare sjuka. Sena återbud till matchen gjorde att det skapades både en plan B, C, D och E för laguppställningen. Både Jesper och Hugo Lindberg matchades därför hårt och fick mycket speltid.

På lördag väntar RIG Umeå IBF på hemmaplan:

– Det kommer bli en tuff match och en rolig match att se. Unga snabba spelare som spelar med mycket fart. Det svänger fram och tillbaka. Det skall bli kul. Vi kommer behöva tagga till på ett annat sätt, avslutar Jesper.