Visby
VIS

Säker trea på bortaplan!

16 januari 2021 22:15

IBK satte tonen direkt i Hudiksvall. Till slut blev det 7-2-seger och tre härliga poäng.

Efter halva första perioden stod det 0-4 på resultattavlan. Och Visby IBK var sedan aldrig nära att släppa det greppet mot tabellnian Hudik/Björkberg. Det blev att njuta av en kassaskåpssäker trea på resan hem till ön.

"Vi kom ut hårt och straffade dem tidigt. Sedan handlade det främst om att bevaka ledningen i andra och tredje perioden. Vi gjorde det bra defensivt och täckte en hel del skott, och när vi inte gjorde det stod Rasmus (Ekström) i vägen i kassen." säger IBK-tränaren Christoffer Lindberg.

IBK gick runt på tre femmor långt in i den tredje perioden, och fick offensiv produktion från flera olika spelare. Bland annat gjorde unga, egna produkten Anton Thulin sitt första a-lagsmål - det viktiga 2-0-målet.

Övriga målskyttar för IBK var: Markus Jovic 2, Oscar Magnusson, Albin Lundell, Wilmer Viinamäki och Emil Zetterberg.

Nu väntar en träningsvecka i Visby innan det är dags för hemmamatch på lördag mot tabelljumbon Täby.

I och med segern befäster IBK andraplatsen i Allsvenskan Norra, fem poäng före både trean Salem och fyran AIK. Åtta omgångar återstår av grundserien.

Värt att notera är att Markus Jovic leder både poängligan och gjort flest mål i allsvenskan norra samt är tillsammans med Wilmer Viinamäki seriens bästa radarpar!