Visby
VIS

Visby IBK tog säker seger mot Järfälla Bele IBF

25 november 2023 16:03

Järfälla Bele orkade stå emot i 40 minuter i Jakobsbergs Sporthall. Målmässigt var det jämnt till den sista perioden men då rann det iväg. Återigen visade sig Visby vara otroligt starka i sista perioden som slutade 5-0 till Visby IBK. Totalt blev det förkrossande 7-1 och det var till slut inget snack om saken.

Visby inledde bäst med 1-0 efter den första perioden efter mål av Linus Sjögren. I andra perioden kvitterade Järfälla Bele och hade även en gyllene chans att ta ledningen genom en straff. Dock kunde inte Oscar Kristensen i hemmalaget överlista Visbys fenomenale målvakt Rasmus Ekström. Bortalaget fick energi av straffmissen och gjorde 2-1 bara 15 sekunder efter straffen genom Eddie Nissen-Sandberg. I sista perioden sprang som sagt siffrorna iväg och matchen slutade 7-1. Visby IBKs tränare Joakim Bandholtz var nöjd efter matchen:

– Bele försökte dra ner tempot och ligga lågt men är inte i närheten av att orka i vårt tempo över 60 minuter.

Att det blev få insläppta mål tackar han sin målvakt för.

– Rasmus Ekström visar även varför alla tycker att han är seriens bästa målvakt. Han räddar 10 av 11.

En annan styrka som visades upp var variationen bland målskyttarna. Sju mål och sex olika målskyttar vittnar om en stark bredd. Tack vare vinsten cementerar laget sin andraplacering i tabellen. Närmast väntar Gävle GIK på hemmaplan den tredje december.