Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Bortaseger i Umeå

5 december 2022 13:18

Visby IBK forsätter att övertyga i Allsvenskan Norra. Mot RIG Umeå IBF på bortaplan tog laget återigen tre pinnar med sig tillbaka till ön. En spelare i Visby IBK som hade en bra dag på jobbet var Christoffer Ström som återvände till sin sin hemstad:


– Det var skönt. Det är bättre luft däruppe så det var därför det gick bra. Kul att träffa familj och polare, berättar han.

På läktaren fanns många av Christoffers vänner och bekanta och de fick se honom leverera två mål och två assists. Till en början gick det dock lite trevande:

– Vi var inte riktigt påkopplade i första perioden. Sen kommer vi in i det mer och mer. Men inte vår bästa match i år. Lite Hawaii, lite fram och tillbaka. Det känns som att dom vill spela så, analyserar Christoffer.

Matchen slutade till sist 9-7 till Visbys favör. Vinsten gör att Visby IBK behåller serieledningen.

– Det är väl som det skall vara. Det är en sån här match man skulle kunna stupa på. Riktigt starkt av oss ändå. Starkt att behålla serieledningen när vi inte gör vår bästa match.

Som sagt var det kanske inte Visbys mest lysande insats denna säsong.

– Det känns absolut som att vi har fler växlar att ge men vi lyckas hitta sätt att vinna ändå, förklarar Christoffer.

Gustav Johansson är sedan tidigare skadad och även Wilmer Wiinamäki fick kliva av skadad i dagens match. Återstår att se om dessa herrar är redo för match nästa helg. Då är det bottenlaget Hudik/Björkberg som gästar Ica Maxi Arena på lördag kl. 17.00.

– Vi ska försöka göra en bra träningsvecka även fast vi har lite manfall, avslutar Christoffer.