TT IBK
TYR

Visby IBK utklassade Tyresö Trollbäcken IBK med 10-0

21 januari 2024 21:09

10-0! Så slutade lördagens match som var ungefär lika odramatisk som resultatet.

Visby tog tag i matchen direkt och Gustav Johansson gjorde både 1-0 och 2-0 i början av första perioden. Målen assisterades av Vilmer Wiinamäki. Det rann iväg till 5-0 innan första pausvilan. Gästerna bjöd inte på något större motstånd utan backade ständigt hem och satsade på kontringar. Tyresö försökte hela tiden med ett kompakt men ineffektivt 2-2-1-försvar som Visby inte hade några större problem med att luckra upp.

I andra perioden fortsatte hemmalaget att trumma på och fortsatte att föra spelet. Stundtals såg det ut som att Visby hade power play trots att lagen spelade med lika många på plan. Inför den sista perioden stod det 7-0.

En något avslagen tredje period spelades av och Visby vann till slut alltså med hela 10-0. Den enda spänning som fanns kvar var om Visby skulle klara av att hålla nollan, vilket man alltså gjorde. 8-0 och 10-0 gjordes av Anders Skoog som var nöjd med matchen:

– Det kändes bra, kul med vinst. Kul för Rasse (Rasmus Ekström, målvakt) och laget att vi höll nollan.

Vad säger du om motståndet idag?

– Tyresö spelar en ganska tråkig innebandy så det var kanske inte någon publikmatch. Men vi gör 10 mål.

Finns det något man kan ta med från en sån här match?

– Det är att vi håller uppe disciplinen och täcker skott och spelar smart fast vi leder stort, sa Anders efter matchen.

Närmast väntar Skälby IBK på bortaplan den 28 januari.