Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Ny assisterande tränare i Visby IBK

4 oktober 2022 10:30

Sabina Wedberg, med förflutet i Endre IF som både spelare och huvudtränare, kliver in i ledarstaben som assisterande tränare i Visby IBK. I Sabina får laget en välmeriterad och rutinerad ledare som nu står redo att anta utmaningen:


– Det känns jättekul. Jag har varit från innebandyn i 2 år nu och är supersugen att sätta igång, kommenterar hon.

Sabinas främsta arbetsområde kommer vara matchanalyser där även granskning av kommande motstånd ingår. Sabinas kompetens kommer säkerligen komplettera det nuvarande arbetssättet:

– Jag är lite mer åt det analytiska hållet och gillar de taktiska bitarna, förklarar hon.

Hon har bra koll på laget och sedan samtal mellan henne och klubben inleddes har hon studerat matcherna ännu mer noggrant.

– Det är en rätt tunn men riktigt bra trupp. En trupp för att kunna gå upp i SSL. Det gäller att dom håller sig skadefria. Dom gör väldigt bra matcher mot bra motstånd. Dom har en jäkligt hög högstanivå. Den biten sätter dom jättebra. Sen behöver dom höja sig mot sämre motstånd. Kunna föra matcherna, driva på tempot och bli jämnare, kommenterar Sabina.

Joakim Bandholtz, huvudtränare och klubbchef i Visby IBK, berättar om rekryteringen:

– Vi har haft kontakt ganska länge. Sabina och jag har bollat idéer fram och tillbaka. Vi känner båda två att det här kan bli väldigt bra. Sabina gillar att titta på detaljer så det passar bra att få in en sån person som kan jobba med dom delarna. Hon är dessutom väldigt strukturerad med ordning och reda.

Sabina har som sagt många säsonger bakom sig i Endretröjan. Kunnandet från planen tar hon givetvis med sig i sin ledarroll:

– När man har ledare som varit spelare får man alltid spelarens synvinkel. Det är alltid bra att ha erfarenheten av att ha spelat själv, förklarar Bandholtz.

Sabina Wedberg tillträder sin nya roll omgående och Visby IBK hälsar henne välkommen och önskar henne lycka till.