Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Jacob Almström signar nytt avtal

7 mars 2023 18:00

Wilmer Viinamäki, Rasmus Ekström, Jesper Eliasson, Hugo Lindberg, Anders Skoog och Oscar Magnusson är alla klara för spel i Visby IBK nästa säsong. Nu gör även Jacob Almström denna skara av innebandytalanger sällskap. Han har nämligen kritat på för en fortsättning i klubben. Joakim Bandholtz, tränare i Visby IBK, sparar inte på lovorden när han beskriver Jacob som innebandyspelare:


– Jacobs utveckling den här säsongen har gått spikrakt. Få spelare är mer seriösa och ambitiösa än vad han är. Han har en mycket ljus framtid framför sig inom innebandy och jag skulle inte bli förvånad om han en dag får dra på sig en annan typ av blågul tröja, säger Bandholtz och syftar på att landslaget inte är en omöjlighet för Almström framöver.

Jacob själv är nöjd med beslutet att stanna på Gotland:

– Det finns inte många andra klubbar i Sverige som är så proffsiga och som har så mycket publik på matcherna. Det finns ingen anledning att flytta, säger han.

Han har spänt bågen och siktar högt med sin idrott:

– Målet för egen del är det att bli så bra som möjligt. Bli bäst. Jag vill gärna komma med i landslaget.

Säsongen för egen del hittills summerar han så här:

– Jag tycker det gått bra. I början av säsongen kändes det sådär men sen fick jag spela i andrafemman och sen dess har det gått bättre.

Efter seriens avslut på söndag väntar ett spännande kvalspel till SSL. Jacob ser goda chanser för Visby IBK att åter ta sig tillbaka till den absoluta toppen:

– Jag tycker det som väldigt bra ut. Jag ser oss som favoriter.

Till sist, vilken spelare i Visby IBK är jobbigast att möta på träning:

– Jeppa (Jesper Eliasson, lagkapten). Det känns som att jag aldrig kan komma förbi honom och han bryter alltid passningarna, skrattar Jacob.