Älvsjö
ALV

Obesegrade i hemmaborgen efter seger i förlängningen

27 oktober 2022 10:40

Inför en storpublik kunde Visby IBK till slut bärga två poäng mot Älvsjö AIK IBF. Segerhjälte blev Mattias Andersson som distinkt satte 5-4 med 30 sekunder kvar av förlängningen.

Första perioden började annars rätt avvaktande. Det var ett stort bollinnehav för Visby mot ett Älvsjö som backade hem djupt på egen planhalva. Till slut kunde hemmalaget dock spräcka nollan genom Mattias Andersson som gjorde 1-0 efter 12.17.

I andra perioden ökade Visby på sin ledning genom Anders Skoog. Så långt hade Visby IBK matchen under kontroll och med lite mer skärpa och effektivitet hade det kunnat bli fler mål. Älvsjö jobbade sig in i matchen reducerade till 2-1 genom vasse och ettrige Niclas Pilati. Målet gav gästerna energi och matchbilden blev mer jämn.

I tredje perioden fick Älvsjös Daniel Gonzalez Palm komma med i målprotokollet. Den förre Visby IBK-spelare styrde skickligt in kvitteringen och det blev nerv i matchen. Gästerna gjorde även 3-2 och Visby var pressat. Då steg Anders Skoog fram igen och gjorde sitt andra mål för kvällen och 3-3 var ett faktum. I power play tog Älvsjö återigen kommandot och gjorde 3-4. Visby gav inte upp och kejsaren Markus Jovic vispade in 4-4 precis i slutet av ett power play.

I förlängningen var ovan nämnde Daniel Gonzalez Palm i händelsernas centrum igen. Efter 02.56 drog han på sig en utvisning genom felaktigt beträdande av spelplan. De kom att stå gästerna dyrt. Efter 04.23 tog Visby time out. Huvudtränaren Joakim Bandholtz förklarade efter matchen varför:

– Många av spelarna var rejält trötta. Jag vet inte om Hugo (Lindberg) ens bytte någon gång under förlängningen.

Under denna time out plockade han också ut målvakten Rasmus Ekström för att kunna spela sex mot fyra. Ett riskabelt men vinnande drag.

– Det var Rasmus själv som frågade om han skulle hoppa av. Vi tog beslutet att ta in en extra rightskytt, förklarar Bandholtz.

Mattias Andersson kom in som sjätte spelare och sju sekunder efter han kommit in tackade han för förtroendet och avgjorde matchen.

I och med segern klättrar Visby IBK upp till en tredjeplats i en något haltande tabell.

Närmast väntar den flyttade matchen mot serieledande Bele Barkarby IF IBF. Matchen spelas den 5 november i Ica Maxi Arena.