Visby
VIS

Tung uddamålsförlust mot Falun

18 februari 2024 20:00

Det ville sig inte riktigt i lördagens bortamatch mot Falun. Dalmasarna tog alla tre poäng efter seger med 8-7.

Hemmalaget inledd vassast och gjorde två mål på sin forne lagkamrat, Visby IBKs målvakt Malte Danielsson, innan Visby kunde komma med i målprotokollet. Det var starten på en galen sekvens där Visby gjorde två mål och Falun ett inom loppet av 31 sekunder. 3-2 till Falun efter första perioden alltså.

I andra spelade Visby upp sig och via mål av Oscar Magnusson och Linus Sjögren gick man in i sista perioden med ledning 3-4.

Tredje perioden blev målrik. Falun gjorde två mål i periodens första halva och Visby fick sedan jaga kvitteringar resten av matchen. Vid ställningen 6-6 gjorde dock Falun två relativt snabba mål och Visby kom inte närmare än en reducering till 8-7.

Visby IBKs huvudtränare Joakim Bandholtz var såklart inte helt nöjd efter matchen.

– Vi fick en dålig start på matchen och där får vi jobba i uppförsbacke. I andra perioden är vi mycket bättre och borde avgjort matchen, analyserar han.

Någon du vill framhålla från dagens drabbning?

– Jag tycker Gustav Johansson gör sin bästa match på länge och Jesper Lagemyr var fin över hela plan, avslutar Bandholtz.

Närmast väntar ännu en bortamatch. Den 25:e februari står Älvsjö för motståndet i Västertorpshallen.