Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Visby
VIS
Borta
AIK
AIK

Lindberg inför AIK

12 december 2020 09:21

Segersviten är uppe i sju matcher. Visby IBK har verkligen hittat rätt mitt i allt mörker. På Luciadagen kommer klassiska AIK på ö-besök.


Det svänger snabbt i innebandy. IBK-tränaren Christoffer Lindberg vet såklart detta - och det gör även hans spelartrupp. När man vunnit sju raka så är det extra viktigt att inte sväva iväg med självbilden

"Vi har en go känsla i truppen just nu, absolut. Det mesta är positivt. Vi har kanske inte spelat perfekt i alla de här segermatcherna, men vi har fått med oss poängen ändå. Samtidigt är vi fullt medvetna om att vi måste vara jäkligt ödmjuka inför fortsättningen" konstaterar Lindberg.

Mycket hårt jobb från såväl spelare som ledare ligger bakom framgångarna hittills i vinter. Men även beslutet att våga hålla fast vid formationer som man trott på från början.

"Vi visste nånstans att det skulle ta lite tid för oss att få ihop det efter att vi tappat en hel del spelare från förra säsongen. Men vi har hållit ihop formationerna som vi startade säsongen med och den kontinuiteten har gett bra resultat efter hand, konstaterar Lindberg, som själv har en SSL-bakgrund som spelare i Luciadagens motståndare AIK.

"Jag tycker att AIK är den klubb i Stockholm som har den starkaste organisationen utanför planen. Även på planen är de oftast bra organiserade i sitt "2-2-1"-spel, och de har en vass backbesättning. Det negativa är väl att laget kan bli lite för utdraget ibland och att de har en del dippar i matcherna.

För Visby IBK har inte minst den fruktade förstafemman glänst med en hel del poäng under den långa segersviten. Men senast mot Tullinge (seger 6-3) var det formationen med bland annat de tre inlånade spelarna, Adam Zetterström (2+2), Oscar Magnusson (2+0) och Timmy Lindkvist (0+2), som visade vägen.

"Jättekul att se. Vi lånar de här tre killarna i två matcher till först och främst - sedan hoppas vi lösa så att det kan bli ytterligare två matcher efter jul. Jag vill också plussa för vår tredjefemma med flera egna produkter som spelat plus/minus-noll i matcherna." säger Christoffer Lindberg, som räknar med att Linus Andersson och Daniel Gonzalez Palm är tillbaka i truppen till AIK-matchen

Hur är det annars med julkänslan i laget i dessa tider? "Nu under december har vi julklappsutdelning där en spelare eller ledare får en julklapp varje gång vi ses. Det är en kul grej som binder oss samman och som vi gjort förut också. Sen har vi även en julgran i omklädningsrummet."

Men julen får vänta. Nu väntar först och främst AIK och en spännande utmaning i Ica Maxi Arena.

MATCHEN SER DU PÅ INNEBANDY-TV

Se matchen här