Söndag
31 Mar 1 match

Rond 1 till FBC Kalmarsund

10 september 2022 10:30

FBC Kalmarsund tog som väntat hem första matchen i andra omgången av Svenska Cupen. Resultatet blev dock betydligt jämnare än förväntat. Efter 60 spelade minuter vann till slut bortalaget från SSL med 5-6

På förhand skulle Visby IBK vara en munsbit för gästande Kalmarsund och till en början såg det ut att bli en enkel match. I första perioden gick man rätt snabbt fram till 0-2. Båda lagen gjorde sedan varsitt mål innan periodpausen och ställningen var alltså 1-3 inför andra perioden. Där ökade Kalmarsund på till 1-4 innan Visby vaknade till och gjorde två raka mål till 3-4. I sista perioden tog Kalmarsund återigen kommandot genom ett snabbt mål. Man skall dock aldrig räkna ut Visby IBK, speciellt inte när det handlar om Svenska Cupen. Två raka mål igen från hemmalaget och kvitterat till 5-5. Till slut skulle dock bortalaget dra det längsta strået och 16.30 in i tredje perioden avgjorde Anton Nilsson med matchens sista mål.

Den avgörande returmatchen spelas i Färjehallen på Öland nu på söndag kl. 16.00. Chans till revansch för Visby IBK och matchen sänds gratis på innebandy.tv