Söndag
29 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 1 match
Söndag
03 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Visby IBK nominerad till "Årets idrottsgärning" för andra året i rad

2 februari 2024 10:30

På Idrottsgalan Gotland den 17:e februari kommer som tidigare nämnts klubbens marknadschef Hasse Pedersén att prisas för sina insatser inom gotländsk idrott. Det finns även chans att Visby IBK tar hem ytterligare ett pris. Initiativet ”spontaninnebandy” är nämligen för andra året i rad nominerat i klassen Årets Idrottsgärning. Spontaninnebandy går ut på att om inte barn och unga kan ta sig till Visby IBK så gör klubben tvärtom.


Upplägget har varit att klubben under några sommarveckor besöker utvalda platser där det kanske inte är självklart att få chansen att testa innebandy. Med sig har man haft innebandyplan, klubbor och bollar. Allt för att göra startsträckan till sporten så enkel och smidig som möjlig. Något som uppskattats av många barn och ungdomar. Vi tog pulsen på ordförande i föreningen, Viktoria Kleven, inför galan.

Varför gör ni denna typen av initiativ som spontaninnebandy?

– Det är lätt att börja med idrott om man har någon i det närmsta krets som håller på, men för andra kan det vara svårare. Här ger vi en väg in för de som kanske inte har någon möjlighet. Det är just för att vi vill vara en klubb som gör att alla som vill testa på ska få möjlighet. Sen är det lite att ta tillbaka innebandyn dit den startade. Lek och skoj i området där man bor helt enkelt.

Varför tror du att ni är nominerade?

– Det ligger väl ganska rätt i tiden att man pratat mer och mer om att få ungdomar att röra på sig. Att trenden går att fel håll. Vi vill öppna upp och möjliggöra så att fler kan testa på vår roliga sport.

Vad betyder denna nominering för Visby IBK?

– Just den här typen av saker är ju lite extra roligt. Det ligger ju egentligen utanför kärnverksamheten. Det här är ju något annat som vi valt att lägga tid på och då är det roligt att det uppmärksammas.

Övriga nominerade i kategorin är Conny Lautin (MK Gutarna) och funktionärer Wisbycupen (Visbygymnasterna). Återstår alltså att se vem som kniper priset på Idrottsgalan. Oavsett hur det går på galan skapar spontaninnebandy vinnare både på och utanför plan.