Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Visby
VIS
Borta
Täby
TÄBY

INGEN RISK FÖR UNDERSKATTNING

22 januari 2021 22:35

IBK tar emot tabelljumbon Täby på lördagskvällen. En ny stark insats lär krävas för tredje raka segern!


Allsvenskan Norra har visat sig vara en väldigt jämn serie. Inte minst därför finns det ingen anledning alls för tabelltvåan IBK att slappna av när jumbon från norra Stockholm kommer på besök.

"Visby har haft en tendens genom alla år att kunna underskatta motstånd från nedre delen av tabellen. Det kan vi absolut inte göra mot Täby. Vi måste vara ödmjuka och välförberedda. De har en riktigt bra offensiv och en riktigt bra målvakt i Stefan Odebring." konstaterar IBK-tränaren Christoffer Lindberg.

Så vad behöver hemmafavoriterna göra för ny seger? Helst försöka plocka fram mer av den disciplin och energi som laget haft i de senaste två segermatcherna mot Gävle GIK och Hudik/Björkberg.

"Vi behöver kriga för varandra och offra oss. Det är slitet defensivt som gör att vi kan få till en bra offensiv. Sen har "Rasse" (målvakten Rasmus Ekström) varit grym för oss också, och det får han såklart gärna fortsätta vara."

Lindberg får tillbaka viktiga backen Heikki Hirvisuo till Täby-matchen. Vidare kommer Filip Grapne fortsätta på backpositionen. I övrigt kan det bli några mindre justeringar i laget jämfört med förra helgen.

"För mig är matchen extra speciell eftersom Täby leds av två gamla tränare till mig, Daniel Widell och Krono Zovko. De har väl typ 20-25 års mer coachningserfarenhet än mig bara." skrattar förstaårstränaren Christoffer Lindberg.

Matchstart mot Täby FC är klockan 17.00 på lördagskvällen.

MATCHEN SER DU HÄR PÅ INNEBANDY-TV