Söndag
29 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 1 match
Söndag
03 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Överkörning mot Sirius

12 februari 2024 09:34

När topplagen kommer till ICA Maxi Arena växlar Visby IBK upp. Dalen fick känna på detta fenomen för cirka en månad sedan och under lördagen var det Sirius tur. Inför mötet låg Visby och Sirius på samma poäng i tabellen men efter vinst med klara 8-2 drog Visby IBK ifrån.


Hemmalaget började bäst och efter drygt fem minuter satte Anders Skoog 1-0. Ett par minuter senare drygade John Pettersson ut ledningen till 2-0. Innan periodpausen gjorde lagen varsitt mål och alltså 3-1 till Visby efter första perioden.

I andra perioden fick Visby en smakstart med mål av Gustav Johansson efter bara 57 sekunder. Ville Hirvisou utnyttjade sedan ett numerärt överläge och gjorde 5-1 i powerplay.

I den tredje perioden startade återigen Visby starkt med mål efter endast 43 sekunder. Eddie Nissen- Sandberg var sist på bollen. En klen tröst för bortalaget var reduceringen till 6-2. Det var den inte helt obekante Kasper Broby som stod för målet. Kasper, med ett förflutet i just Visby IBK, har producerat många poäng under säsongen och placerar sig för tillfället på en femteplats i skytteligan. Målet hjälpte dock föga då Visby gjorde ytterligare två mål till innan matchens slut. Till slut blev det alltså hela 8-2.

Joakim Bandholtz, huvudtränare i Visby IBK, var nöjd med segern men allt i spelet satt inte:

– Det märktes att vi haft uppehåll och att vi haft många sjuka under en månads tid.

Han lyfter gärna fram en ung talang från dagens match:

– John Pettersson gick in i dagens förstafemman som center och gjorde det riktigt bra! Alltid extra roligt att få fram egenutvecklade spelare från ön i en större roll.

Närmast väntar hemmamatch mot Djurgården redan på onsdag. Då är det dags för den traditionella Hjärtebarnsmatchen där allt överskott går till Hjärtebarnsfonden. Visby IBKs partners bjuder på inträdet så det kommer bli tryck i ICA Maxi Arena på Alla hjärtans dag.

BOKA DIN PLATS HÄR