Söndag
31 Mar 1 match

Överkörning mot Sirius

12 februari 2024 09:34

När topplagen kommer till ICA Maxi Arena växlar Visby IBK upp. Dalen fick känna på detta fenomen för cirka en månad sedan och under lördagen var det Sirius tur. Inför mötet låg Visby och Sirius på samma poäng i tabellen men efter vinst med klara 8-2 drog Visby IBK ifrån.

Hemmalaget började bäst och efter drygt fem minuter satte Anders Skoog 1-0. Ett par minuter senare drygade John Pettersson ut ledningen till 2-0. Innan periodpausen gjorde lagen varsitt mål och alltså 3-1 till Visby efter första perioden.

I andra perioden fick Visby en smakstart med mål av Gustav Johansson efter bara 57 sekunder. Ville Hirvisou utnyttjade sedan ett numerärt överläge och gjorde 5-1 i powerplay.

I den tredje perioden startade återigen Visby starkt med mål efter endast 43 sekunder. Eddie Nissen- Sandberg var sist på bollen. En klen tröst för bortalaget var reduceringen till 6-2. Det var den inte helt obekante Kasper Broby som stod för målet. Kasper, med ett förflutet i just Visby IBK, har producerat många poäng under säsongen och placerar sig för tillfället på en femteplats i skytteligan. Målet hjälpte dock föga då Visby gjorde ytterligare två mål till innan matchens slut. Till slut blev det alltså hela 8-2.

Joakim Bandholtz, huvudtränare i Visby IBK, var nöjd med segern men allt i spelet satt inte:

– Det märktes att vi haft uppehåll och att vi haft många sjuka under en månads tid.