Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match

Visby IBKs CSR-projekt "Spontaninnbandy" får stipendium

13 januari 2023 16:23


Visby IBK har tilldelats Tore A Jonassons stipendium för arbetet med att skapa inkluderande och innovativa lösningar för barn, unga och vuxna i en idrottsförening i deras närmiljö. I IBKs fall är det initiativet spontaninnebandy som blivit prisat. Spontaninnebandy går ut på att om inte barn och unga kan ta sig till Visby IBK så gör klubben tvärtom. Upplägget har varit att klubben under flera sommarveckor besöker utvalda platser där det kanske inte är självklart att man har möjligheten att spela innebandy. Med sig har man haft innebandyplan, klubbor och bollar. Allt för att göra startsträckan till att testa innebandy så enkel och smidig som möjlig. Detta har uppskattats av många barn och ungdomar.

Klubbchef och huvudtränare för Visby IBKs a-lag, Joakim Bandholtz, är såklart glad över stipendiet. Vad innebär det för klubben?

– Ett stort kvitto och erkännande att det vi vill skapa uppskattas och belönas på fler sätt. Dessutom får man ännu mer energi in i denna typ av projekt.

Stipendiet är på 100.000 kronor. Hur skall ni använda pengarna?

– Det är väl kanske en styrelsefråga men pengarna kommer givetvis göra att vi kan fortsätta och att utveckla dessa typer av projekt, sammanfattar en stolt klubbchef.