Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 1 match
Lördag
25 Mar 1 match

Visby IBKs CSR-projekt "Spontaninnbandy" får stipendium

13 januari 2023 16:23


Visby IBK har tilldelats Tore A Jonassons stipendium för arbetet med att skapa inkluderande och innovativa lösningar för barn, unga och vuxna i en idrottsförening i deras närmiljö. I IBKs fall är det initiativet spontaninnebandy som blivit prisat. Spontaninnebandy går ut på att om inte barn och unga kan ta sig till Visby IBK så gör klubben tvärtom. Upplägget har varit att klubben under flera sommarveckor besöker utvalda platser där det kanske inte är självklart att man har möjligheten att spela innebandy. Med sig har man haft innebandyplan, klubbor och bollar. Allt för att göra startsträckan till att testa innebandy så enkel och smidig som möjlig. Detta har uppskattats av många barn och ungdomar.

Klubbchef och huvudtränare för Visby IBKs a-lag, Joakim Bandholtz, är såklart glad över stipendiet. Vad innebär det för klubben?

– Ett stort kvitto och erkännande att det vi vill skapa uppskattas och belönas på fler sätt. Dessutom får man ännu mer energi in i denna typ av projekt.

Stipendiet är på 100.000 kronor. Hur skall ni använda pengarna?

– Det är väl kanske en styrelsefråga men pengarna kommer givetvis göra att vi kan fortsätta och att utveckla dessa typer av projekt, sammanfattar en stolt klubbchef.