Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Salem
SAL
Borta
Visby
VIS

Delad poäng i den svåra bortamatchen

27 november 2021 22:37

Visby IBK fick med sig en viktig poäng från lördagens bortamatch mot tabelltvåan Salem. Matchen slutade 5-5 men Visby hade bud på segern. Laget hade ledningen med både 4-1 och 5-4, men det slutade alltså oavgjort efter en mållös förlängning.


En som i stor utsträckning bidrog till poängen var målvakten Rasmus Ekström som även blev utnämnd till matchens lirare i Visby IBK. Han gjorde flera svettiga räddningar och räddade även en straff. Så här kommenterar han matchen:

Vi startade matchen bra med bra kontroll i första perioden och hade en bra känsla inför andra. Där gick vi upp till 4-1 men sen vet jag inte riktigt vad som hände. Vi tappade momentum, säger Rasmus.

Det på förhand svåra motståndet levde upp till förväntningarna. Rasmus berömmer Salem:

Det är ett ungt lag som springer mycket och sätter hög press med sitt man-manspel. Dom skapade mycket, men det gjorde vi också. Som matchbilden var så ska vi vinna, konstaterar han.

Med facit i hand är han ändå ganska nöjd dels med en poäng mot obesegrade Salem på bortaplan men även med sin egen insats:

Det kunde blivit tio mål för Salem men det blev fem. Jag gjorde en bra match trots att jag inte kunnat tränat klokt de senaste två veckorna.

Rasmus blickar framåt:

Vi presterar bättre och bättre för varje match. Det kommer bli en viktig match borta mot Tullinge (den 18 december) innan juluppehållet. Kan vi ta tre poäng där så har vi häng på topp fyra, säger Rasmus.

Målskyttar Visby IBK: Mattias Andersson Markus Jovic Linus Andersson Oscar Magnusson Andreas Lindqvist