Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Visby
VIS

Tre poäng borta mot Sirius

22 oktober 2023 15:22

Visby IBKs segertåg fortsätter att rulla. Tre sköna poäng bärgades mot toppkonkurrenten Sirius. Slutresultatet blev klara 10-4 till Visbys fördel det verkar som att Visbys målskytte kommit igång på riktigt.


Man lade grunden till segern genom snabba mål i samtliga perioder. 1-0 gjordes efter endast fem sekunder i den första perioden genom lagets måltjuv Markus Jovic. Efter vunnen tekning och ett snabbt uppspel petade han in ett av sina snabbaste mål i karriären. I den andra perioden tog det 52 sekunder innan Kim Ganevik gjorde 4-1 och i sista perioden behövde ovan nämnda Jovic bara 30 sekunder på sig att göra 6-2. Återigen visade sig Visby IBK vara ruggigt starka i den sista perioden med fem gjorda mål, varav två stycken i tom kasse. Till slut alltså hela 10-4 till Visby IBK.

– Det känns som vi när vi kommer till tredje perioden har vi en tydlig bild av hur vi ska spela. Har vi ledningen vet vi hur vi skall spela. Någon form av rutin och erfarenhet att kunna steppa upp i tredje perioden har vi, säger Kim Ganevik direkt efter matchen.

Han stod själv för två mål.

– Det var på tiden. Jag pillar in några lätta.

Hur var matchen och motståndet idag?

– Sirius är lite småluriga och det var lite halvstökig match. Lite onödigt svängig men inget snack om saken. Wilmer (Wiinamäki) sa innan matchen att det skulle vara män mot pojkar och vi spelar ett lite större spel.Vi vet att vi är ett bättre lag än Sirius och det ska vi vara, fortsätter Kim.

Någon spelare i Visby IBK du vill lyfta fram som gjorde en extra bra match idag?

– Hugo (Lindberg) måste jag säga. Det kändes som han hade extrajobb som målis idag. Det blir inga modelljobb för honom med dom där benen, säger Kim och syftar på att Hugo täckte många skott.

– Nån måste göra det där skitjobbet och han fuskar aldrig med grunderna.

I Visby IBK saknades lagkaptenen Jesper Eliasson då familjen i dagarna väntar tillökning. Nästa helg väntar återigen en bortamatch då Visby tar sig an Djurgården i Eriksdalshallen.

Höjdpunkter från matchen kan ni se här: Sirius - Visby IBK