Visby
VIS

Stabil vinst för Visby IBK i årets sista match

17 december 2023 22:15

Visby IBKs andra resa till Umeå för säsongen slutade bättre än den första. Säsongens första match slutade med förlust mot Dalen, men nu besegrade Visby det andra Umeålaget i serien RIG Umeå IBF med 12-4. Huvudtränare i Visby IBK Joakim Bandholtz var särskilt nöjd med inledningen av matchen:

– Vi får en bra start på matchen efter att vi varit tydliga med att vi vill vinna dueller direkt.

Redan efter 51 sekunder gjorde nämligen Anders Skoog 1-0 i första bytet. En stark inledning som följdes upp med mål av Jesper Eliasson drygt tre minuter in i matchen. Visby gick till periodpaus med en stabil ledning, 5-2, efter bland annat ett mål av Ludvig Stegius mot sin gamla klubb.

Andra perioden vanns med 2-1 efter två mål av Visbys Ville Hirvisuo.

Som vanligt blev det en riktigt bra sistaperiod där Visby IBK som så många andra matcher denna säsong gjorde fem mål. Den som fick det allra sista ordet i matchen var Ludvig Stegius som avslutade målskyttet och fastställde slutresultatet 12-4 till Visby. Ludvig som inför denna säsong alltså kom från just RIG Umeå.

Joakim Bandholtz berömde defensiven efter matchen:

– Vi spelar stabilt bakåt där vi får fin träff på vårt höga försvarsspel.

En skön seger efter plumpen mot Gävle för två veckor sedan. Självförtroendet är tillbaka och Bandholtz skickar en uppmaning till de suveräna serieledarna som kommer på besök i ICA Maxi arena den 6:e januari:

– Dalen skall få börja 2024 med en förlust!