Visby
VIS

Tung förlust borta mot Strängnäs

19 februari 2022 19:19

Det blev en plump i protokollet när Visby IBK mötte Strängnäs på bortaplan. Slutresultatet blev 4-3 till hemmalagets favör. En tung förlust i jakten på kvalspel som gör att glappet till topp-4 nu är större.

Första perioden var målfattig och slutade 1-1. Strängnäs inledde målskyttet efter drygt 7 minuter. Hugo Lindberg i Visby IBK kvitterade innan periodpausen. Den andra perioden såg också ut att sluta med varsitt mål för båda lagen, men Gustav Johansson ville annat. Med bara 2 sekunder kvar av andra perioden satte han 2-3. Assisten kom från Rasmus Ekström, målvakt i Visby IBK.

Efter 01.15 i den tredje perioden blev Visby IBKs Mattias Andersson utvisad två minuter för slag. Denna möjlighet tog Strängnäs snabbt tillvara på och 3-3 var ett faktum efter 01.42. Visby fick ett gyllene läge att återigen ta ledningen genom en straff men Wilmer Wiinamäki missade. Istället kunde hemmalagets Pelle Hansson göra sitt andra mål för dagen. 4-3 och Visby tog time out med drygt fyra minuter kvar. Dock stod sig resultatet matchen ut och Visby får vända hem till ön utan poäng denna helg.