Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match

Visby IBK utslaget ur Svenska Cupen

11 september 2023 12:00

Det blir ingen fortsättning i Svenska Cupen för Visby IBK. Efter att FBC Kalmarsund kört över Visby med 7-0 i fredags drog Visby till Öland för att försöka vända på steken i returmötet. Precis som i hemmamatchen var det smålänningarna som dominerade stort och söndagens match slutade hela 9-1 till Kalmarsunds favör. Inte mycket att snacka om helt enkelt.


Dagen efter utträdet ur cupen når vi Visbys huvudtränare Joakim Bandholtz som sitter och analyserar och videogranskar matcherna

– Jag tycker egentligen att vi gör två helt okej insatser utan att prestera på topp på något sätt. Skotten blir lika och antalet målchanser också men vi får torsk med 16-1 på två matcher det kan man inte annat än lyfta på hatten till motståndarnas effektivitet och spets.

Effektivitet ja, det var något Kalmarsund verkligen visade prov på i dessa båda matcher. Laget spås bli ett topplag i SSL denna säsong och det var lätt att se varför. För Visbys del närmar sig seriestarten med stormsteg. Den 23 september reser laget till Umeå för att ta sig an IBK Dalen. Veckan efter, den 30 september, är det äntligen dags för hemmapremiär i Ica Maxi Arena då Sundsvall FBC kommer på besök. Joakim Bandholtz reflekterar över försäsongen:

– Framåt får vi utvärdera helgen och sen se om vi behöver skruva på något eller om vi fortsätter med samma tänk som vi haft sen i maj/juni. Jag tycker väl inte riktigt att vi får ut det som vi vill. Samtidigt har vi mött tre SSL-lag som alla är tippade att gå till slutspel, så man skall väl inte vara för snabb att döma heller, summerar Bandholtz