Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Skyttekungen fortsätter i Visby IBK

5 maj 2023 19:23

Många förlängningar av kontrakt samt kompletteringar med nyförvärv har gjorts klara den senaste tiden. Nu har ett av de allra tyngsta namnen klargjort att det det blir Visby IBK även nästa säsong.


Det är kejsaren och skyttekungen Markus Jovic som väljer att fortsätta. Fanns det andra lag med i bilden?

– Nej, det fanns inte något annat. Jag la inte ut några krokar heller. Jag landade rätt snabbt i att jag ville vara kvar på Gotland så då var det antingen sluta eller spela vidare, säger Markus.

Du sa tidigare att du kände dig klar med Allsvenskan?

– Det stämmer fortfarande men det är inte så mycket att göra åt. Det är IBK jag vill spela i. Det blir ändå en intressant säsong i och med serieomläggningen. Man behöver komma sexa. Det spicear till det lite. Man får helt enkelt bevisa att man är bättre.

Hur har du spenderat tiden efter att säsongen tog slut?

– Bara tagit det lugnt, funderat och jobbat som vanligt. Jag har tränat på men inte lika intensivt

Hur summerar du den gångna säsongen för egen del?

– Väldigt över förväntan. Jag visste inte riktigt var jag stod på försäsongen. Jag fick en rolig roll och hade en hög och jämn nivå. Sen känns det alltid som att man vill göra fler mål och fler poäng. Jag känner att jag fortfarande kan bidra och utvecklas som innebandyspelare. Det är häftigt att man kan utvecklas fast man är kvar.

Hur ser du på lagbygget inför nästa säsong?

– Det känns väldigt intressant. Det blir andra säsongen i rad som vi inte tappar så mycket. Det blir någon slags kontinuitet. Det har vi saknat under många år. Då har man redan kommit en bit i processen. Kul med lite nya unga spelare som spelar på samma position som jag som man kan lära sig av och dom kanske kan lära sig nåt av mig, säger målkungen ödmjukt.

Till sist, hur slutar nästa säsong?

– Slutar förhoppningsvis lyckligt. Jag ser framför mig att det slutar liknande som i år i Ica Maxi Arena och att ett lag firar, men att det laget är vi, avslutar Markus.

Klubbchefen och tränaren Joakim Bandholtz ger sin syn på Markus utveckling:

– Markus säsong var kanske hans bästa och mest utvecklade jag sett under hans snart 10 säsonger. Jag hoppas och tror att han kommer ta ytterligare steg på flera plan även denna säsong.