Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match

Visby IBK vann i hemmapremiären

30 september 2023 20:59

Med nöd och näppe tog Visby IBK hem två poäng efter vinst på övertid mot Sundsvall FBC. 8-7 slutade matchen och nyförvärvet Jesper Lagemyr presenterade sig rejält för hemmapubliken genom ett hattrick varav ett av målen var det avgörande som ledde till seger.


Det var annars Sundsvall som började bäst och bortalaget gjorde både 0-1 och 0-2 innan hemmalaget vaknade till. Ett annat nyförvärv, Linus Sjögren, ville också presentera sig och gjorde 1-2 för Visby.

I andra perioden fick Eddie Nissen-Sandberg chansen med ett straffslag. En chans han tog och behärskat satte han 2-2. Sedan gasade Sundsvall på igen och gjorde två mål innan sista periodpausen. Visby förde spelet men bortalaget var betydligt mer effektiva. Inför tredje perioden möblerades det om en del i kedjorna vilket verkade ge energi och Visby IBK såg ut att vara betydligt mer på tårna. Spelet luckrades upp och det bjöds på många mål i sista perioden. Vid full tid stod det 7-7 efter att Anders Skoog kvitterat med mindre än två minuter kvar. I förlängningen tog Visby tag i det hela och Jesper Lagemyr avgjorde efter 3.13.

Trots en hel del riktigt kvalificerade räddningar var Visbys målvakt Rasmus Ekström rejält självkritisk efter matchen:

– Man kan aldrig vara nöjd med sju insläppta mål. Det ligger på mig att det inte blir tre poäng idag.

– Vi skapar inte tillräckligt med lägen i dom två första perioderna. Det gör att vi inte gör så många mål. Dom (Sundsvall) gör det bra. Backar hem och kontrar. Vi får vara glada att vi tar två poäng idag, summerar Rasmus.

Nästa match är den 8:e oktober då Visby IBK gästar Tyresöhallen där Tyresö Trollbäcken IBK står för motståndet.