Söndag
03 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Spontaninnebandy

29 juni 2022 16:32

Succén från förra året med spontaninnebandy fortsätter. Om inte ungdomar har möjlighet att ta sig till Visby IBK tar sig Visby IBK sig till ungdomarna.


Upplägget är enkelt, Visby IBK står för innebandyplan, klubbor, bollar och mål. Man behöver alltså inte ha med sig någon egen utrustning utan det räcker att bara dyka upp. Vid Gråbo- och Tjelvarskolan håller dom till.

Joakim Bandholtz är klubbchef och drivande i detta projekt. Han är nöjd med uppslutning: Det kommer cirka 50-60 barn per dag. Det kommer otroligt mycket barn, det är dom barnen som finns i dom här områdena, berättar Joakim.

Detta är andra året som spontaninnebandy genomförs. Ännu är det lite för tidigt att se effekten av denna satsning men Joakim ser ändå att det gett något

– Det jag ser är att barnen känner igen Visby IBK, dom känner igen oss som personer, nån har börjat spela innebandy och några har börjat gå på matcherna. Jag vet att det kommer ge effekt på lång sikt.

Varför man gör detta är ganska enkelt och självklart.

– I grund och botten vill vi att barn och ungdomar ska få chans att röra på sig utan att betala. Dom ska få ha kul. Jag tror att vi som idrottsförening behöver ta ett ansvar och se till att barn kan få idrotta. Det ansvaret vill vi ta, berättar Joakim

Åldern på deltagarna sträcker sig från förskoleklass till sjätte klass. Avslutningsvis, har du sett några talanger? Det finns många stjärnor, skrattar Joakim.

Ta chansen och spela innebandy utomhus med Visby IBK du med. Kom som du är vardagar mellan kl. 10-15. Vecka 25 Tjelvarskolan Vecka 26 Gråboskolan Vecka 27 Gråboskolan måndag-tisdag, Tjelvarskolan onsdag-fredag