« TidigareNästa »
Hässelby SK IBK Visby IBK
2014-09-20 14:00
1 2 3 T
Hässelby SK IBK 0 0 0 0
Visby IBK 0 0 0 0
Annons
Annons
Annons
Annons
Tillbaka

Målkalas mot ONYX

Sakta men säkert och utan större dramatik gled Visby ifrån ONYX i målprotokollet och vann till slut med 11-8.

Första perioden var spelmässigt ganska jämn. Visby hade mest bollinnehav men ONYX var farliga i kontringarna. Jocke Ahlgren gav Visby ledningen med ett riktigt tjusigt avslut i krysset från dålig vinkel. Gästernas svar kom ganska snabbt från Richard Svensson.

 

Trots lite utvisningar, två för Visby och en för ONYX, stod det 1-1 fram till drygt minuten kvar att spela. I numerärt underläge lyckades Wilmer tråckla in 2-1.

I andra gjorde Asmus snyggt 3-1 samtidigt som ONYXs center var på läktaren och köpte korv. Ganska omgående kom dock spelvändning och 2-3.

4-2 kom från Marquart i PP men återigen reducerade gästerna ganska snabbt. I slutet av perioden satte Visby både 5-3 och 6-3. Visby började tredje riktig bra. Asmus satte sjuan och Trond åttan.

 

Efter en ONYX-timeout tände gästerna samtidigt som Visby verkade slå av lite på takten, speciellt i försvarsspelet. 8-3 blev väldigt snabbt 8-6 och plötsligt var det lite nerv i matchen igen med drygt sex minuter kvar att spela.

Nerven höll dock inte i sig så länge utan Visby tog tag i taktpinnen och så var det snabbt 10-6. Efter några minuter med vinst varje gång-känsla skrevs slutresultatet till 11-8 till Visby.

 

Visby gjorde vad som behövdes i matchen och efter en första period som var lite av ett sömnpiller blev andra och speciellt tredje perioderna ganska fartfyllda och roliga att titta på. Både ONYX och Visby bjöd på en hel del läckra mål. 

 

>>Innebandy.se
>>Visby IBK på Facebook