Söndag
03 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

IBK-spelare debuterade i landslaget

1 juni 2022 13:00

I den gångna veckan spelade Visby IBKs Eddie Nissen Sandberg VM-kval med Danmark. Laget gjorde en stark insats och är nu klara för VM i Schweiz som går av stapeln i november. För motståndet stod Estland, Ukraina, Lettland och Island.


Landslagsdebuterande Eddie levererade både några mål och assist. Kvalet, som spelades i Lettland, gav honom mersmak:

– Det var extremt roligt. Kul att träffa nytt folk. Lite stolt är man också men pappa var nog mest stolt av oss alla, skrattar Eddie.

Det är tack vare Eddies danska pappa som han numera får äran att bära Danmarks matchtröja. Sedan årsskiftet behöver man nämligen inte vara medborgare utan det räcker att ha t.ex. en förälder som är dansk för att få representera landslaget.

Spelet i kvalet var av lite blandad kvalitet berättar Eddie. Inte riktigt samma taktiska finess som man ser i svensk innebandy.

– Danska spelare tänker inte riktigt lika som svenska spelare. Man tar bollen sen kör man. Det är inget skönlir. Men vi gick vidare, det får man vara nöjd med, funderar Eddie.

Som sagt väntar VM i november. Möjligheten att Eddie återigen får ta på sig den danska landslagströjan ser han som god.

– Chanserna känns ganska så stora faktiskt. Jag kom bra överens med spelare och ledare. Jag hoppas och tror att jag skall vara med, avslutar Eddie