Söndag
31 Mar 1 match

Kyligt IBK vann tuff bortamatch

28 januari 2024 21:00

Söndagens bortamatch mot Skälby IBK var på förhand en svår nöt att knäcka. Skälby var inför matchen seriens mest formstarka lag med fem raka segrar i bagaget. Det blev en stökig, rörig och tight match som Visby IBK till slut kunde vinna med 8-6 efter en stark tredje period.

Visby fick en smakstart när Wilmer Viinamäki gjorde 0-1 redan efter 36 sekunder. Hemmalaget steppade upp och gjorde två mål. Visby kvitterade till 2-2 genom Anders Skoog. För assisten stod Visbys målvakt Rasmus Ekström vars långa och snabba utkast ständigt är ett anfallsvapen. Några sekunder innan paus vispade Jesper Eliasson in 2-3 till Visby.

I andra perioden gjorde Visby ett ryck då hungrige Jesper Lagemyr gjorde både 2-4 och 2-5. Bara några sekunder efter 2-5 kom Skälby tillbaka och gjorde 3-5. Detta var starten på en stark upphämtning med fyra mål på raken från Västeråslaget. Två av kassarna gjordes av supertalangen Jonathan Berglund. 6-5 till Skälby inför sista perioden alltså.

Här skulle Visby återigen visa sig vara starka och tunga att möta och nu var det Visbylagets tur att vända matchen. Kim Ganvik, Jesper Lagemyr och ett självmål från Skälby i egen tom bur gjorde att slutresultatet blev 6-8 till Visby.

Som sagt en händelserik match som Visbys tränare Joakim Bandholtz summerade såhär:

– Rolig bortamatch mot ett ungt hungrigt Skälby som vi hanterar bra trots många saker som händer i matchen, med skador matchstraff osv.

Ett smolk i bägaren var att Wilmer Viinamäki åkte på en ögonskada under matchen. Joakim Bandholtz gav dock ett lugnande besked på söndagkvällen:

– Wilmer mår efter omständigheterna bra vilket är absolut viktigaste.

Tre sköna poäng bärgades hem och Visby behåller andraplatsen i tabellen. Närmast väntar en riktig toppmatch i Ica Maxi Arena den 10 februari då Visby IBK tar emot tabelltrean IK Sirius IBK.