Visby IBK vidare i Svenska Cupen!

28 augusti 2022 08:00
Svenska cupen 2022

-nu blir det Ö-derby i omgång 2

Hovslätts Innebandy, nykomling i Allsvenska Södra, blev säsongens första riktiga värdemätare för Visby IBK. På bortaplan tog Visby en skön seger och är därmed vidare i Svenska Cupen. Resultatet blev till slut 6-8 till bortalagets fördel. Härnäst väntar tuffast möjliga motstånd i form av FBC Kalmarsund i Ica Maxi Arena.

Första perioden mot Hovslätt slutade lika, 3-3. I andra gjorde Visby ett ryck och efter 40 minuter stod det 4-6. I sista bevakade bortalaget ledningen och matchen slutade alltså till sist 6-8. En som sällan lämnar planen utan att göra poäng är Markus Jovic. Denna match var inget undantag då 2 av dagens mål kom från Jovics klubba.

-Det var kul med tävlingsmatch. Båda lagen var taggade. Det var lite smågrinigt och hetsigt och båda lagen ville vinna. Dom satte press och ville sätta fart på matchen, nästan lite man-man-spel, kommenterar han matchen. -Ett vinnande koncept i denna match var ett stabilt försvarsspel: Våra backar vann mkt boll så vi fick många kontringar. Där skapade vi många av målen.

I nästa omgång av Svenska Cupen väntar alltså SM-finalisten från i våras FBC Kalmarsund. Ett dubbelmöte där Visby inleder på hemmaplan fredag den 9/9. Markus ser fram emot matcherna:

-Det blir lite annorlunda. Det blir en kul match. Bra att få en till bra match inför seriepremiären. Det finns lite gammal rivalitet så det kommer säkert riva upp gamla känslor. Det är ett litet hatmöte, säger Markus med glimten i ögat.

För att få hål på Kalmarsund krävs att spelet lyfter ännu en nivå.

-Vi kommer behöva ha ett hårt försvarsspel och sylvassa kontringar, spår han.

I FBC Kalmarsund återfinns bl.a. förre IBK-målvakten Kalle Bending som även är aktuell för landslaget. Hur ska ni göra för att få hål på honom?

-Vi får blunda och skjuta, skrattar Markus.