Söndag
03 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Visby
VIS
Borta
Tullinge
TUL

Vinst i sista matchen för säsongen

13 mars 2022 18:59

När Visby IBK mötte Tullinge på bortaplan förra året vann Visby med hela 13-2. Söndagens match slutade också med gotländsk vinst. Denna gång med mer beskedliga siffror, 7-6 till Visby IBK


Markus Jovic gjorde tre av målen och Wilmer Wiinamäki stod för assists på samtliga tre mål. I och med detta landar Wilmer på en sjundeplats i skytteligan när grundserien nu är färdigspelad.

Om dagens insats säger Wilmer:

– Jag tycker vi spelar rätt bra i två perioder, sen går vi ner oss kraftigt i tredje perioden och lite så har det var under säsongen. Med tanke på att vi inte har något att spela för tycker jag ändå att vi gör det rätt bra.

Dagens publik, 686 personer, fick se en svängig match. Visby gick till första periodpausen med en betryggande ledning med 4-1. Andra perioden bjöd bara på ett mål då Visby ökade på till 5-1. I sista perioden gjorde Tullinge några tappra försök att komma ikapp. Först två mål upp till 5-3, sedan två mål till upp till 6-5 och det var helt plötsligt lite nerv i matchen. Med mindre än en minut kvar satte dock Markus Jovic 7-5 i tom kasse. Tullinge putsade till siffrorna med tre sekunder kvar och matchen slutade 7-6 till Visby IBK.

Som sagt blev det till slut en sjundeplats i skytteligan för Wilmer.

– Jag har väl gjort ungefär lika många mål och assists som tidigare säsonger. Det är som det brukar vara. Jag petar in bollar i öppen kasse och sen passar jag Jovic när han är fri, skrattar Wilmer.

Är du nöjd med säsongen?

– Nej, det kan jag inte säga.Vi har kvalitet till att ta bra mycket fler poäng den här säsongen. Vi visade i cupen vilken högstanivå vi har.

Framåt väntar lite ledighet från innebandyn men sen sätter det igång igen. Wilmer står under kontakt med Visby IBK och har inga planer på att lägga av:

– Dom får dras med mig i två år till, säger Wilmer.