Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Visby
VIS
Borta
Skälby
SKA

Visby IBK tog stabil seger mot Skälby IBK

14 oktober 2023 20:30

Visby IBK vann kontrollerat mot Västeråslaget Skälby med 4-1 i Ica Maxi Arena. I och med segern klättar Visbylaget upp på en tredjeplats i en något haltande tabell.


I första perioden hade Visby övertaget rent spelmässigt men Skälby var inte helt ofarliga i sina kontringar. Trots en del chanser slutade perioden mållös. I andra periodens inledning fick Visby ett gyllene läge att ta kommandot när laget fick en straff. Eddie Nissen-Sandberg stegade fram men lyckades inte överlista Skälbys målvakt. Bortalaget fick energi av straffmissen och Visbys backar agerade stundvis taffligt vilket skapade lägen för bortalaget. Det skulle dröja till 11.01 in i andra perioden tills Visby spräckte nollan. En iskall blandning av styrning och skott från Marcus Jovic ledde till 1-0. Samme Jovic ökade även på till 2-0 några minuter senare. Innan periodpausen hann Hugo Lindberg göra ett snyggt mål som föregicks av riktigt vackert klapp-klappspel. I tredje perioden gjorde Jacob Almström 4-0 och Visby hade bud på fler mål. Det blev dock inga fler mål får hemmalaget utan Skälby reducerade till 4-1 genom Isak Berglund. Trots det fick bortalaget aldrig riktigt något häng och Visbys seger kändes ohotad.

Ovan nämnde Jacob ”Taco” Almström var extra glad efter slutsignalen:

– Det var jäkligt kul. Det är inte varje dag man gör mål.

Han var nöjd med lagets insats.

– Det var stabilt men det blev aldrig någon islossning.

Vad tyckte du om Skälby?

– Dom sköt hela tiden så det var inte så svårt att läsa, men dom skapar inte så många chanser.

På lördag blir det en resa till Uppsala för att möta Sirius som öppnat starkt i Allsvenskan Norra. Just nu är laget tvåa i tabellen så det blir ett viktigt toppmöte.

Se höjdpuhnkterna och målen här